Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Τα «θυμωμένα» δέντρα της Ρωσίας. «Κατάπιαν» βλήματα, όπλα και κράνη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο...


Μπορεί ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος να ανήκει στον παρελθόν και η εφιαλτική του μνήμη στα βιβλία της ιστορίας, αλλά η φύση κρατάει «ζωντανές» αποδείξεις των αιματηρών μαχών και συγκρούσεων.


Το όπλο Maxim του 1930 χρησιμοποιήθηκε στον Β “Παγκόσμιο Πόλεμο


Ο Ρώσος, Αλεξάντερ Οσταπένκο, μετά απο έρευνα στα πεδία των μαχών, εντόπισε και φωτογράφισε δέντρα που μέσα στον κορμό τους έχουν παγιδεύσει όπλα, χειροβομβίδες, κράνη και βλήματα από πυροβόλα. Η ανάρτηση των ευρημάτων του στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει ήδη διεθνές ενδιαφέρον για την περιοχή.

Χειροβομβίδα μέσα σε κορμό δέντρου στην περιοχή Νέβα Μπρίτζχεντ της Ρωσίας

Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από την περιοχή Nevsky Pyatachok (γνωστή και ως Νέβα Μπρίτζχεντ) όπου έγιναν οι πιο αιματηρές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ από τον Σεπτέμβριο του 1941 έως τον Ιανουάριο του 1944. Από τον τύπο κατασκευής, τα κράνη φαίνεται ότι ανήκουν στους άντρες του Κόκκινου Στρατού.


Τουφέκι Mannlicher Carcano του 1891

Τουλάχιστον 640.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν στην πόλη, την οποία είχαν αποκόψει οι Γερμανοί από την υπόλοιπη χώρα και είχε σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Κράνος μέσα σε κορμό δέντρου


Με πληροφορίες από http://dailymail.co.uk/... 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου